Churrasco time, zaligheid op een spies

Vandaag was het tijd voor een uitgebreide BBQ, churrasco in het Braziliaans. Grote stukken heerlijk vlees op lange spiezen. Tiago (de gastbroer van mama) is een meester in het perfect spiezen, kruiden & bakken, tot grote blijdschap van papa.

churrasquerias

Alsof we nog niet voldoende lekkers hadden gegeten de voorbije dagen! Maar papa zei dat we toch vandaag extra moesten proeven, want de kwaliteit van het vlees zou echt top zijn.

“Bompa Paulo” heeft thuis veel plaats om uitgebreid te tafelen, en dus was het een heerlijke eerste dag van het nieuwe jaar.

bompa Paulo

In Brazilie beginnen ze de dag vaak met een chimarrão, een infusie-drankje dat ze heel sociaal van persoon tot persoon laten rondgaan. Mama en papa deden er graag aan mee !

chimarrao

Daarna kwamen er hapjes, gebakjes, typische zoete cake en de vele stukken ‘saignant’ vlees. Vreemd was wel dat we alles in willekeurige volgorde kregen, maar erg vonden we dat eigenlijk niet. Ik (Timo) was vooral liefhebber van de worst. En ik (Mateo) was in een zoete bui vandaag.

Hapjestijd

Bbq-worst en brood met look & boter, heerlijk toch!

Worst-brood

Papa had gelijk wat het vlees betreft, was echt overheerlijk en we hebben er allebei veel van gegeten. En niet te vergeten de overheerlijke farofa die we altijd bij het vlees krijgen. Heerlijk ‘poeder’ gemaakt van maniok waar ze rozijntjes bij doen. Overheerlijk.

churrasco

‘Bompa Paulo’ heeft ons ook uitgebreid rondgereden in de wagen zodat we konden kennismaken met zijn buurt en dus ook de buurt waar mama een jaar heeft gewoond. Daarbij vertelt hij constant verhalen over watervervuiling, armoede, veranderende buurten en hoe Brazilië stelselmatig tracht positief te evolueren. Vooral dat er verbetering is op vlak van properheid van het water maakt hem heel blij. Interessant is het zeker, al begrijpen we niet zo veel van zijn Engels en moeten mama en papa telkens vertalen. Wat voor een mengelmoes van Braziliaans Portugees, Frans (papa met Mariana en Augusto), Engels en Nederlands zorgt. vervuiling Hij heeft mij (Mateo) ook de vervelde opperhuid van een slang getoond, een lasso waarmee de dieren worden gevangen. En natuurlijk mochten we ook in zijn zwembad. Waterpret. Als opwarmertje voor morgen, want dan gaan we voor de tweede keer naar een strand. Joepie!!!

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. heel heel interessant om het verslag te volgen xxxx

  2. Grietje schreef:

    Wat een leuke verslagjes!! en leuke foto’s!! die Mateo straalt en lacht op elke foto, ik vermoed dat hij het heel hard naar zijn zin heeft. Net zoals jullie!! Geniet er van, ik ben benieuwd naar de vele avonturen die nog mogen komen. dikke zoenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s