Programma pijpenstelen

Vandaag regende het de godganse dag. En dus hadden we samen al snel beslist het strand-programma overhoop te halen. Af en toe kan het geen kwaad wat cultuur te doen. Ook voor ons is dat best ok, wanneer het met mate gebeurt. Zeker als er stokoude bomen aan te pas komen. Die vindt je in geuren en kleuren in het centrum van Florianopolis, dat er op een zondag middag toch vrij verlaten uitziet.

Hieronder de Floripa Tree of Life, stokoude boom van 350 jaar oud, die aan alle kanten wordt onderstut.

Florian Tree of Life

Onderstaande boom was al bijna even indrukwekkend met zijn zichtbare wortels.

boom florianopolis

Nooit verlaten, zijn dan weer de plekjes om je wagen achter te laten. Typisch in Brazilië worden die “bewaakt” door wat papa “kleine boefjes” noemt. Ze houden je wagen in de gaten en vragen daar dan geld voor. Zogezegd om die te vrijwaren van de echte dieven. Die alternatieve bedelaars hadden we ook al in Porto Alegre gezien. Mariana en Augusto hadden al laten weten dat het niet anders is in Brazilië. Papa wordt zelf wat agressief van dit soort chantage, maar mama wil met ons erbij geen problemen, en dus betaalden we hen toch maar braafjes met een klein beetje kleingeld.

Na het bezoekje aan het vrij kleine centrum zijn we dan verder gereden naar de Lagoa da Conceicao waar je kan genieten van het adembenemende zicht op het eiland zelf.

lagoa de conceicao

Ik (Timo) heb trouwens stilaan de leeftijd en grootte dat ik overal de leuning kan vastnemen, en doe dat dus op alle mogelijke momenten, tot hilariteit van mama en papa.

Timo leuning

Na de middag wilden mama en papa per se in O Barba Negre  gaan eten. Wat mij (Mateo) heeft gedwongen het met hen voortaan op een afspraakje te gooien. Het probleem is dat ik elke keer we gaan eten, aangeef dat ik eigenlijk liever thuis gezellig eet. Of uitgebreid aperitief met daarna een gezellige pick-nick. Zonder andere mensen rondom ons. Het andere probleem is dat mama en papa via tripadvisor bijna overal wel wat in hun ogen “te coole” restaurants willen uitproberen, en wij dus mee moeten. Vandaar mijn afspraakje. Voortaan – dus voor het tweede deel van het verlof – gaan we iets meer thuis zelf gezellig uitgebreid eten maken, en wat minder op restaurant.

Maar goed, de keuze van deze eetplek was wel geslaagd. Heel typisch gezellig Braziliaans, leuke locatie aan het meer, perfect bereide verse vis. Elke keer valt wel de combinatie rijst & frietjes/patatjes op; mama zegt dat ze hier Pascale Naessens blijkbaar nog niet kennen. Ook het kindermenu voor ons was geslaagd. En de obers waren heel attent en gedienstig. Enige minpunt voor mij (Mateo) was dat we lang op ons eten moesten wachten, en omdat het al bijna twee uur ’s middags was, werd ik hierdoor wel super lastig.

O Barba Negra

IMG-20160110-WA0009

In de late namiddag zijn we dan terug naar huis gegaan, niet zonder eerst het sandboard beach te zien, en nog in de gietende regen Praia Mole kort te bezoeken.

Sandboard Beach

De rest van de avond hebben we dan geaperitiefd met zelfgemaakte caipirinha, fruit, chips en koekjes, zoals ik (Mateo) het met succes had afgedwongen.

Aperitieven

IMG_20160110_170648

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. mooi mooi , ik heb het weer met veel interesse gelezen.
  Bij ons gaat alles zijn normale gang. John is in vroege namiddag terug naar ’s Gravendeel vertrokken.
  Ik ben vanmorgen gaan turnen en heb zo net de kerstboom opgeruimd en aan straat gezet.
  Dus hier ook alles op zijn best !
  Geniet nog verder van ieder moment en kusje voor iedereen !
  ikke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s