Andere plannen: hitte en muggen boosdoener

Vandaag was echt geen leuke dag! Mama is gisteren avond plotseling ziek geworden (overgeven, buikloop, spierpijn), en dat gooide het plannetje vandaag (en de komende dagen?) overhoop.

krieken van dag

Eerst over vandaag. Omdat het vanmorgen beter leek te gaan met haar, hadden we het plan opgevat om deze voormiddag rustig aan te doen. Maar wel iets te doen, naar het einde van de dag toe. Want ik (Mateo) wou toch o zo graag gaan surfen, en in het water spelen.

Zo gepland zo gedaan! 2 zaken lagen mama en papa al een tijdje op de lever en dat moest eerst aangepakt worden. Zo waren er de drie geplande dagen op eiland Ilhabela na deze Florianopolis-trip, die met het huidige weer, het vakantieschema en de extreem groot aantal muggen die er daar blijkbaar zijn, gewoon te veel van het goede leken. De knoop werd vandaag wel doorgehakt in het voordeel van comfort, en dus 1 bestemming minder.

Een bijkomend heikel punt was het boeken van de slaapbus van Floreanopolis naar Paraty voor vrijdag avond. Online, met visa of paypal, geraakte dit niet in orde, en ook telefonische opvolging leek ons niet te helpen. We hebben dan een groot deel van de dag gebruikt om naar de busmaatschappij in het centrum te rijden en wat meer planningszaken in orde te brengen. Niet leuk voor ons natuurlijk, want vrij saai.

In de namiddag was het plan dan om aan de Praia do Campeche mijn (Mateo) geliefde surftruukjes verder uit te proberen. Maar ook dat is letterlijk in het water gevallen. Omdat het bij aankomst nog te warm was om aan het strand te gaan, hadden we beslist eerst binnen in een bar te zitten. Mama is daar onwel geworden.

En leuk tafereel was het niet. Mama op de grond met benen in de lucht, met redders rondom haar, die haar al snel een zuurstofmasker toedienden, en in Portugees communiceerden. Papa die voor ons zorgde en amper verstond wat de Brazilianen zeiden, behalve (“Haal de wagen en rijd naar het ziekenhuis”).

ziekenhuis

Hierboven: de wachtzaal in het ziekenhuis. We mochten niet met mama mee. 

Van daar uit zijn we dan naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gereden waar mama gelukkig 2 uur later terug mocht vertrekken: bloedafname, baxter en toedienen van extra vitamines. Ze was gedehydrateerd geraakt, en had lage bloeddruk. De rest van de avond hebben we dan thuis voor haar gezorgd. Alles lijkt nu beter te gaan!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Elisabeth schreef:

    Oei amai seg niet fijn!!! Veel beterschap en rust gewenst Sofie! Ikke net vertrokken richting val thorens. Dikke kussen allemaal xx

  2. Oei oei wat een pech toch !
    Sofie zal het dan voorlopig wat rustiger aan moeten doen. In de hoop dat Christophe en de kindjes daarvoor begrip opbrengen
    en mama eens goed verwennen . En voor jou beste Sofie, mijn wensen van spoedige beterschap en veel moed !
    xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s