Laatste dag Ilha Grande: boottocht Meia Volta

Zondag was onze laatste dag op Ilha Grande.  We kozen ervoor om het halve eiland per speed boat te bezoeken. Yep, opnieuw een bootdagje! Ik (Mateo) zat constant vooraan op de eerste rij te kijken of we sneller gingen dan onze concurrerende bootjes.

speedboot

Een drukker programma was het dan het topdagje naar Lopes Mendes beach. Want we bezochten maar liefst vier plekjes om te snorkelen en te zwemmen. Vaak was het enige commerciële dat je aantrof een bootje dat drankjes of ijsjes verkocht.

FullSizeRender-16 FullSizeRender-17

In de latere namiddag – onze kapitein had pas om 14.30 gereserveerd; we kregen een kaart op de boot en hij belde de menu’s vervolgens door naar het restaurant – lunchten we op een klein plekje in het water. Papa moest weer vis met warme banaan bestellen…. Yak!

FullSizeRender-14

Maar gezellig was het. En avontuurlijk ook, want onze sloep die ons van het restaurant terug naar de boot moest brengen, geraakte zonder benzine. En dus moesten we onderweg op het water van bootje wisselen.

’s Avonds zijn we dan pannenkoeken gaan eten. En heeft papa voor het eerst açai geproefd, wat hij al lang wou doen.  ‘Açaí na tigela’ is een typische Braziliaanse ‘smoothie’ gemaakt van bevroren acai palmfruit, typisch doen ze er granola of banaan over. Je vindt het bijna aan elk strand dat we bezochten. Wij kozen zoals zo vaak een sapje.

FullSizeRender-13

Hiermee sluiten we ons avontuur op Ilha Grande af. We gaan deze plek zeker missen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s