Sneeuwballen-gevecht aan zee

Een weekendje “Bergen aan Zee”! Dankzij de uitnodiging van Oma Thérèse, konden we het Land van John dit weekend wat beter beleven.  Mama en papa lieten weten zelf ook nog nooit zo “hoog” in Nederland te zijn geweest.

Oma en vooral John ontpopten zich tot ware reisgidsen. Heerlijk voor mama en papa, want  dan moesten ze zelf niets organiseren. We logeerden in een gezellig hotelletje vlakbij het strand, met lekker eten (ook speciaal voor kindjes) & dichtbij het strand.

Zaterdag lag er bij het krieken van de dag nog méér sneeuw dan de avond ervoor. Helemaal ingeduffeld mochten we naar het strand. Heerlijk uitwaaien, schelpen zoeken (Mateo natuurlijk 🙂 ), Louise die iedereen maar probeerde te pakken krijgen. Maar echt wel ijskoud!!

dscn1806 dscn1817 dscn1811

img_20170211_102244

Tot groot plezier van iedereen, was er een zee aquarium vlakbij het hotel. Naast de verplichte fotosessie met de haai, waren er heel veel andere vissen, en zelfs roggen die we mochten aaien !

dscn1829

dscn1824 dscn1827

Daarna mochten we genieten van een heerlijke lekkere soep, om wat energie te tanken voor het vervolg. Na een korte autorit en wandeling in de winkelstraten zagen we opeens midden in het centrum de hoogste klimduin van Nederland (in Schoorl). Ik (mateo) en mijn nichjes Liv & Louise vonden het heerlijk om die duin een aantal keer te beklimmen. Met de nodige verplichte tuimelpartijen.  En dat terwijl ik, Timo, uitgeteld in de buggy aan het slapen was.

img_20170211_145310

En alsof dat nog niet genoeg was, gingen we daarna nog op zoek naar de Berenklauw. Een gezellige taverne midden in het duinengebied/bos. Een kleine 1.5km wandeling (volgens John toch) verder.

Een heerlijke frisse wandeling, die snel voorbij ging, aangezien we allemaal sneeuwballen konden gooien. We kregen er niet genoeg van!

dscn1853 dscn1850 16684317_10154389808571270_6313727966166901036_n
En niet getreurd. Ik, Timo zit misschien wel af en toe in de buggy, maar ik ben de eerste om iedereen op te vrolijken met mijn schaterlach. En zo kan ik ook tot laat ’s avonds wakker blijven.

Zondag was het vooral voor John en papa een belangrijke dag! Zij moesten 10 km lopen in Schoorl. Ijskoud wel, maar ze hebben dat beiden super goed gedaan. We waren er trots op !

Een heerlijk weekendje samen met de nichtjes, tante liz, Eric, oma en John. Voor herhaling vatbaar!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Wat een geslaagde samenvatting van een super gezellig en – dat mogen we toch zeggen sportief weekeinde –
    samen !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ook wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s