Granada: eerste indrukken en AirBnb Casa Sonrisas

Na een eerste korte nacht vlak bij de luchthaven, verplaatsten we ons vandaag met een taxi richting Granada. We krijgen nu écht het gevoel op vakantie te zijn.

Vanaf morgen laten we terug  onze kerels aan het woord over hun persoonlijke indrukken. Vandaag was vooral een we-komen-terug-op-onze-positieven-dag, en kennismaking met onze nieuwe woonst voor een week.

Tijdens de rit van Managua naar Granada schrikken we toch wel van de omstandigheden waarin de mensen wonen en werken. Loslopende paarden en koeien langs de weg, mensen op stap met paard en kar, maar vooral vele huizen die bestaan uit slechts vier  kleine muren en met enkele golfplaten en stenen worden vastgehouden.

De zoektocht naar onze AirBnB blijkt niet heel eenvoudig, maar na enkele keren te stoppen en rondvragen, worden we door onze vriendelijke taxi chauffeur afgezet.

Voor ons verblijf in Granada kozen we voor een centrale ligging in een charmant expat-huis dat ons wat meer over de koloniale architectuur en cultuur van het idyllische Granada zou vertellen. En het klopt. Om een praktisch voorbeeld te geven: het paswoord van de wifi is hier ‘granada1524′, het geboortejaar van deze in 1524 door Francisco Hernández de Córdoba opgerichte stad.

Het idee was dat we van hieruit Granada beter konden leren kennen, maar in de namiddag ook aan een rustig tempo de jongens kunnen laten rusten in het atrium, de hangmatten of het zwembad. Zo gepland zo gedaan. De ontvangst – hoewel we anderhalf uur té vroeg waren –  door gastvrouw Vanessa was top; hun plek is een pareltje. Zo ontzettend ruim!

Het eerste korte bezoek aan de stad doet ons vermoeden dat er sinds 1524 wellicht niet ontzettend veel is veranderd. Na nog geen 10 minuten krijgen we onmiddellijk te maken met het echte Nicaragua. Stroompanne, misschien omdat het de voorbije dagen stevig heeft geregend. Dagelijkse kost voor de Nica’s, de vraag is enkel hoe snel het deze keer verholpen wordt. Twee uur later: alles is weer normaal. Net genoeg tijd voor ons om kennis te maken met hun supermarkt. Product-keuze valt best mee, we slaan een kleine voorraad voeding in. 

Eerste restaurant-bezoek: Café de los Suenos

Als de avond valt, wordt de sfeer in het centrum van de stad uitgelaten. En we zitten pal in dat centrum. Het kleine Granada leeft echt wel buiten, dag en nacht. Groepjes muzikanten proberen een stuiver bij te verdienen aan de terrassen van hotels en bars, de plaatselijke bevolking troept samen op pleintjes en op de hoeken van de straten. Je ziet hier veel mensen op zoek naar een bijverdienste. Heel wat grote en kleine jongens komen aan onze tafel hun producten of kunsten etaleren. 

Voor ons eerste restaurant-bezoek kozen we meteen een kleurrijke plek, vlakbij onze Airbnb. We liggen zo centraal dat we hier enorm veel keuze hebben uit de betere restaurants. Deze plek is de ideale plaats om een mogelijke jetlag met een slaatje én pasta (voor de kids) weg te werken. Het eten is lekker, en véél, met vriendelijke bediening. Het smaakt allemaal naar meer.

Onze eerste indruk: vriendelijk, kleurrijk, maar toch heel wat primitiever dan we hadden verwacht.

Maar de 8u-tijdsverschil voelen we allemaal en zelfs Timo haalt het einde van de maaltijd niet. Daarom: nu eerst (lang?) slapen!

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s