Verkenning van het Ometepe-eiland

on

Vanmorgen hadden we een plan. Vrij vroeg vertrekken en dit eilandje wat uitgebreider ontdekken. Samen met Luis (de “papa” van het huisje waar we logeren) die een cool busje heeft, konden we drie plekjes bezoeken.

Aangezien ik, Mateo, al een echte reiziger ben, heb ik enorm veel zin om alles te ontdekken. Ik kan genieten van de uitzichten, ben onder de indruk van de koeien die hier zomaar oversteken, en wil écht alles weten. De trip begint meteen met een hindernis. Ze zijn bomen aan het snoeien, en dat verplicht Luis een alternatieve weg te nemen.

Het eerste waar we ons over verwonderen is dat we hier zomaar de luchthaven kunnen oversteken. Blijkbaar wordt die maar drie keer per week afgesloten, voor een aankomend vliegtuigje.

Onze eerste stop heet Charco Verde. Een heel mooi stukje strand, vlakbij een natuurreservaat vol met vlinders. Terwijl ik, Timo, vooral heel graag met het zand speel, is Mateo altijd te vinden in het water. Of goud aan het zoeken tussen de schelpen en de stenen. Want dat doe ik nog altijd heel graag. Ondertussen hebben we al een halve doos vol met soeveniers die ik in mijn kamer (a.k.a museum) ga uitstallen. En mama mag een paar stenen gebruiken voor haar juweeltjes :).

Daarna gaan we verder naar Ojo de Agua. Een natuurlijke waterbron, komende van een ondergrondse rivier. Altijd vers fris water om in te zwemmen en te spelen. En dat in het midden van een dichte jungle vol met vlinders en apen.

Genieten ! Jammergenoeg wel toeristisch en duur.

Dat zijn de woorden van Luis, die over bandito spreekt als ie verneemt dat de inkomprijs net deze maand is verhoogd van drie naar vijf dollar per persoon. Ook dat is Nicaragua, toerisme neemt een hoge vlucht en sommige hebben goed begrepen wat dit kan betekenen…

En we kregen er alweer coco, zowel het sap als de pulp!

Voor onze lunch (pescado!) gaan we verder naar onze laatste bestemming van de dag: Playa Santo Domingo. Het is voor ons wel even wennen dat er hier geen parelwitte stranden zijn, maar dat het zand hier zwart is door de vulkanische ondergrond, waar mos en algen overvloedig op het strand groeien.

Een desolaat stukje strand (met zicht op vulkaan Maderas), die we bijna helemaal voor ons alleen hadden.

Af en toe een loslopend paard dat langskomt, een reiger of eendjes in het water. Ah, en niet te vergeten, het water van dit meer is echt super warm! Echt heerlijk genieten.

Een ideaal dagje om helemaal tot rust te komen.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Terwijl mama en papa rusten kunnen de kindjes spelen in water en zand ! Heerlijk toch !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s