Punta Jesus Maria plekje aan het strand van Ometepe

Het leukste plaatsje voor ons om te zwemmen op het Ometepe eiland is Punta Jesus Maria. Het is op fietsafstand van ons Puesta del Sol huisje. Nou ja, voor mama en papa, die hier over een fiets konden beschikken. Ik (Mateo) mag bij papa op het stuur zitten, maar ik loop ook heel vaak naast hem; sportief als ik ben!

Punta Jesus Maria is een ongelooflijk leuk en rustig strandje met heel weinig golven. Je kan er nog een heel eind diep “in” het water lopen, waardoor je een ongelooflijk mooi zicht krijgt van de actieve vulkaan Concepción.

Maar het allerleukste vinden we hier dat het heel lang ondiep blijft. En zelfs ik, Timo, ga hier heel graag in het water. Ik wil continu kunstjes doen met mijn benen in de lucht. En ja hoor, ik laat al af en toe mama en papa los. Een overwinning!

Ondertussen ben ik Mateo een echte acrobaat in het water geworden. Het liefst van al sta ik op papa zijn schouders en doe ik toeren om er vanaf te springen. Heerlijke momenten. Enkel was papa de laatste keer niet zo slim en stond hij met zijn bril in het water. Toen ik er af sprong viel de bril van papa mee in het water. Paniek! Het water in het meer is redelijk geel/groen en niet mooi doorzichtig, waardoor je meteen niet meer kon zien waar de bril was.

Het probleem is dat als papa zijn bril niet op heeft, dat hij echt niet veel kan zien. Dus begon ik (Mateo) heel veel te duiken in het water op zoek naar de bril van papa. Ook mama zat snel in het water om mee te zoeken. Na een half uur zoeken en wat gebrom van papa, hadden we de bril nog altijd niet gevonden. Mama ging nog een keer in het water, kijken op de plaats waar hij in het water was gevallen. Daar waren net jongetjes aan het spelen, dus vertelde mama hen dat indien ze een bril zouden vinden, die van ons was. En ja hoor, toevallig en gelukkig, na nog geen minuut zei een van die jongens “hier, de bril” ! Hieronder zie je Alejandro, die de bril terugvond.

We waren  het jongetje allemaal ongelooflijk dankbaar. Wat een geluk! En blijkt dat die jongens echt heel lief waren, en zo hadden we er speelkameraadjes voor een paar uur erbij.

 

 

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Einde goed alles goed i.v.m.de bril van papa !
    En dan nog speelkameraadjes. wat een geluk toch …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s