The Big ‘Cerro Negro Volcano’ Slide in Nicaragua

Op het programma vandaag: vulkaanboarden. Concreet wilden we de Cerro Negro vulkaan met zijn allen beklimmen, om dan met een houten plank naar beneden te sleeën. Blijkbaar is het op dit moment de enige plek ter wereld waar ‘volcano boarding’ mogelijk is. En via de tour-organisator was ons erna watermeloen, banaan en pizza beloofd. Moet je ons geen twee keer zeggen! Het is ons gelukt, hieronder het verslag. 🙂

Om acht uur vanmorgen pikte een busje ons op en bracht die ons tot aan de voet van vulkaan Cerro Negro, zo’n 30 kilometer buiten studentenstad León, waar we nu verblijven. Een trip van maar liefst een uur, door een zanderig en hobbelig wegje tussen bossen, aangestoken paden en loslopende dieren. De Cerro Negro is de jongste vulkaan van Nicaragua en de op één na jongste vulkaan van Centraal-Amerika.  De laatste grote uitbarsting vond plaats in 1994. De uitbarsting was toen zo groot dat de krater zelf verplaatst (kleiner) werd. In 1999 is hij voor de laatste keer uitgebarsten, maar tot op vandaag is hij nog steeds heel actief. De warmte ervan hebben we op de top aan den lijve mogen ondervinden.

Aankomen aan de voet van de vulkaan, was op zich al behoorlijk indrukwekkend. Een pikzwarte vulkaan van 700 meter hoogte, die mooi uitsteekt ten opzichte van de andere groene bergen in de omgeving. Ondertussen konden we al mensen naar beneden zien gaan, waardoor de spanning steeg. Wat zag het er steil uit!

Maar eerst moeten we nog boven trachten geraken. Het is een klim van 700 meter hoogteverschil, die ongeveer een uurtje duurt.

We merken op dat we de enige kinderen zijn van alle groepen. Iedereen krijgt een rugzak mee, met daarin zijn beschermingsattributen en véél water. Anderhalve liter per persoon hadden ze ons opgedragen. Je krijgt ook een houten plank mee. En opnieuw was papa onze held. Het lukte hem om de hike te doen met Timo op zijn schouders én een board én rugzak op zijn rug.

Ook Mateo was super; hij heeft de wandeling naar de top helemaal zelf geklommen.

Vooral de eerste helft van de klim was een uitdaging voor onze kleine beentjes. Maar het is ons gelukt. Super trots waren we toen we de top bereikten. En onmiddellijk werden we beloond met een prachtig verreikend zicht op de omgeven vulkanen. Gelukkig was er veel wind om ons af te koelen.

Indrukwekkend was het moment toen ze een klein kuiltje groeven in de gedroogde lava. Wat was die super warm! We beseften dat de vulkaan wel degelijk actief was.

Op het einde van de klim, mochten we wat extra water drinken en was het tijd voor het aantrekken van de beschermingspakken. Blijkbaar hebben ze niet veel ervaring met kleine kindjes, want onze pakken waren een aantal maatjes te groot. Daarnaast kregen we ook een bril en handschoenen. Klaar voor take-off!

Mama en Timo mochten in onze groep van start gaan. Vollembak!

Snowboarden is oldskool

Daarna was het aan papa en Mateo, samen op een board. Gelukkig kregen we eerst nog wat belangrijke tips over het plaatsen van onze voeten én het remmen. Belangrijk om te weten, want sommigen halen blijkbaar topsnelheden van wel 90 km per uur!

Het was een ongelooflijke ervaring! In ons geval heel wat trager dan de vermelde topsnelheden, maar zeker niet minder indrukwekkend. Onderaan besef je pas helemaal waarom je beschermkledij en bril krijgt. Door de snelheden krijg je veel stof in je schoenen, je haar, je oren…echt overal.

Maar wat een avontuur! Ik (Timo) vond het heel leuk; heel stil lag ik tussen de benen van mama en heb af en toe mijn ogen toe gedaan, maar ik was helemaal niet bang!

Papa en Mateo vonden het ook fantatisch! Wat een avontuur! Dat wil ik (Mateo) zeker aan mijn vriendjes vertellen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Wauw wauw wauw ! wat een avontuur toch ! super blij dat ik er niet bij was !
    Was al zoooooo bang alleen bij het lezen van dit verslag.
    JULLIE ZIJN PRECIES MARSMANNETJES .
    Jaja, dit blijft zeker voor altijd in jullie geheugen gegrift xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s