Even tussendoor…

Het moet ons van het hart. Natuurlijk kunnen ze af en toe een potje zeuren (maar hé, dat doen ze thuis ook). We hebben top-kindjes om mee te nemen op vakantie.

 • Het zijn soms zottekes als we vragen om hun kleren aan te doen, maar elke ochtend zijn het vooral super vrolijke mannetjes die zin hebben om aan de dag te beginnen.

 • Hoewel ze soms geen dikke vrienden meer zijn, komen ze eigenlijk heel goed overeen, en kunnen ze niet zonder elkaar.

 • Hun papa blijft natuurlijk hun grote voorbeeld. Ze willen beide later “papa worden”, en volgen hem in alles wat ie doet.

 • Ook het wachten op een bus vinden ze helemaal niet erg. Dan kijken ze verwonderd rond naar alle mensen en dieren die passeren; overal is er wel een mooie vlinder of schattige rups of auto die de heuvel niet op geraakt. Saai is het bijna nooit!

 • Ze proeven flink mee van al het eten dat hen wordt voorgeschoteld. En in alle eerlijkheid: in vele gevallen kiezen wij nog voor hen. Vooral Mateo is tijdens deze vakantie echt alles aan het proeven (zelfs zwarte vis vond ie lekker).

 • Ze tetteren er de hele dag op los. Verwonderd spreken ze over “die mooie kerk” of “amai mama, kijk daar eens” of “he daar loopt een paardje alleen rond, arm eh”…  Ze stellen 100 000 000 0000 vragen per dag. Ze willen beiden zoveel mogelijk alles begrijpen. Soms tot grote vermoeidheid van mama en papa, maar heerlijk dat ze dit alles ook leuk & boeiend vinden.

 • Wanneer ze grumpy zijn – vooral wanneer ze honger hebben of Timo heel moe is – is de iPad het ideale “speelgoed” om hen beide wat tot rust te brengen. Dan kunnen wij ook even een boek lezen, of een tekstje schrijven. Wat ook soms nodig is :).  Zelfs het slapen onder een muggennet in aparte bedjes, zien ze als een avontuur. En al helemaal wanneer ze elk nog tien minuten naar een filmpje mogen kijken voor het slapen gaan.

 • Nog geen enkele keer hebben ze deze vakantie gevraagd om te spelen op een speelpleintje. Ze volgen ons gewillig en vinden altijd wel iets om mee te spelen. En als er niets is, dan zijn er nog altijd wel ijsblokjes uit een emmertje die ze leuk vinden. En zolang ze af en toe in het water kunnen spelen en verfrissen, zijn ze gelukkig. Want beide (ja, stilaan ook Timo), ontpoppen zich tot echte waterratjes.

 

 

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. dit artikel heb ik maar net ontdekt ! Super super om te lezen ….
  ook al wist ik welke schattige kinderen jullie hebben blijft het een plezier om de bevestiging van hun eigen ouders te vernemen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s