Huisjes kijken in Granada

In Granada kregen we de kans een aantal panden te bezoeken die recent op de markt te koop stonden. Een interessante ervaring, zeker omdat we die paar uur ook uitgebreid konden praten over het het hele immo-systeem in Nicaragua. We spraken al over de buitenkanten in Granada. Wel, hieronder een aantal leuke interieurs.

Kostprijs van de woningen die wij bezochten? Tussen pakweg 160.000 USD en 250.000 USD. Vastgoed lijkt nog betaalbaar in Nicaragua, zeker wanneer je met onze Belgische prijzen vergelijkt. Maar dat is uiteraard appels met citroenen vergelijken, gezien de totaal andere stand van zaken inzake infrastructuur, nutsvoorzieningen, politiek-administratief systeem, relatie prijzen-inkomen, onderwijs & cultuur etc.

De gevels aan de straatkanten doen vaak niet vermoeden wat een huizen erachter verschuilen. Want de typische koloniale huizen in de steden, zijn hier echt heel groot. Ze hebben heel vaak één of twee binnenplaatsen (met of zonder zwembad), met meerdere slaapkamers. De keuken speelt altijd een centrale rol, en is vaak in het midden (en in de openlucht).

Ook dat verbaasde zeker in het begin: huizen zijn heel vaak niet goed “afgesloten” of geïsoleerd. Het hele jaar door temperaturen tussen 24 en 34 graden zorgt ervoor dat mensen echt méér buitenleven en kunnen genieten van de gezonde buitenlucht. Heel warm natuurlijk ook, maar de verfrissende ventilatoren helpen al veel.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s