Op stap in Malta

Malta is een heerlijk klein eilandje, waardoor je alles gemakkelijk met de bus kan bezoeken. Je zit maximum een uurtje op de bus om je van de ene naar de andere kant van het eiland te verplaatsen. Als de bus komt! Want zo betrouwbaar vonden we het openbaar vervoer op Malta nu toch ook weer niet. Op nieuwjaarsdag blijven de chauffeurs blijkbaar lekker lang lunchen, waardoor de bussen soms een uur (!) later komen. Of ze schaffen zelfs een bus af.

Altijd een avontuur – dat wel :).

Valletta
Valletta is de hoofdstad van Malta, en gelegen op een schiereiland, op een 60 meter hoge rots. Het is ook de op twee na kleinste Europese hoofdstad. En inderdaad. Na een namiddagje wandelen heb je de hoofdstad al voor een groot deel gezien. Maar het loont enorm de moeite.

Ik (Timo) vind het nog altijd het leukste als ik word gedragen, maar stilletjesaan – en zeker ook door Mateo en mijn lieve nichtjes – stap ik toch vaker! En nu heb ik ook heel veel andere mensen die mij wel eens willen dragen, een opluchting voor de armen van mama !

De haven bezoeken per boot

Je kan Valletta en Sliema het best ontdekken via een rondvaart per boot. En jawel hoor, zelfs onze oma`s zijn meegegaan! Heerlijk genieten van de mooie uitzichten bij de ondergaande zon.

Marsaxlokk
Na een korte busrit kwamen we toe in een schilderachtig havenstadje. Heel veel hebben we hier niet gedaan. De grote mensen hadden al snel zin in een glaasje wijn in de zon. En wij kregen op het einde een lekker ijsje. Njammie !!!

Dingli Cliffs

Een echt avontuur vond ik dat ! Zodra we uitstapten uit de bus waaiden we bijna weg ! Nog nooit zoveel wind meegemaakt als hier. We moesten allemaal een handje vasthouden van de volwassenen, want anders vlogen we gegarandeerd op de weg. Mooi was het wel, maar te veel wind om er echt van te genieten.

Mdina

Dan maar terug de bus op, om naar Mdina te gaan. Ook hier was er nog altijd heel veel wind. Maar gezellig was het wel :).

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s