Onderweg

Eindelijk was het dan zo ver. We vertrokken naar Taiwan. Dit jaar vinden we het toch nét iets spannender dan de andere jaren. Omdat we meer beseffen wat we gaan doen ? Of omdat ze hier een taal spreken die niemand van ons begrijpt? De avond voor we vertrekken, lukt het ons niet heel goed om te slapen. Veel te spannend.

Gelukkig hebben we dit jaar geluk. We moeten maar één vliegtuig nemen. En zoals elke keer mogen we lekker veel filmpjes bekijken. Het eten is heerlijk op de vlucht. Als dat een voorbode is van Taiwan dan zit het wel snor :).

Aangekomen in Taipei, hebben we alle tijd van de wereld. We komen toe om 6u ’s morgens (12u ’s nachts Belgische tijd) en kunnen maar in ons appartementje in de namiddag. Na weinig slapen zal dat toch wel een uitdaging worden.

Maar we doen alles rustig aan. Toch worden we we buiten de luchthaven al snel weer even met de neus op de feiten gedrukt. Taipei in de zomer is snikheet. Het lijkt een sauna. Geen zuchtje wind, waardoor je bijna niet kunt ademhalen en in de schaduw staan bordjes van 36 graden. Onze benen zijn zwaar.

moe

We proberen een leuk parkje te bezoeken niet ver van het Taipei Main Station, maar jammer genoeg is het te warm om er echt van te genieten. We zijn dan ook allemaal echt ongelooflijk moe, dat we maar beslissing om even in het station wat te rust. En zo gezegd, zo gedaan.

Daarna mogen we eindelijk naar ons appartementje! Wat een leuk gezellig appartementje, met alles wat we willen. Behalve een keuken – want dat hebben ze hier vaak niet. Op elke straathoek is namelijk een restaurant waar je fantastisch kunt eten. Sommige Taiwanezen eten dan ook het grootste deel van de week buiten de deur. Waarom zou je koken?

straat

Alleen… eten ze hier alles met stokjes !! Heel vreemd vinden we dat, en echt moeilijk om te eten ook. Maar we hebben tijd om het te leren… :).

Maar nu is het hier 18u lokale tijd en zijn we te moe om nog maar iets te zeggen. Slaapwel 🙂

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. hopelijk hebben jullie ondertussen kunnen genieten van een welverdiende
    nachtrust ! Xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s