Eerste kennismaking met Chinese geneeskunde

Voor we op vakantie vertrokken, was papa al vaker aan het klagen over pijn in zijn linkerschouder. De lange rit en het dragen van de zware rugzakken naar hier, heeft er absoluut niet bij geholpen.

Daarom kregen we op vraag van onze airbnb-host een lokaal adresje als tip. Een bezoekje aan de Kung Fu Clinic stond vandaag dan ook als eerste op onze planning.

Kung Fu Clinic

Niet evident om te vinden, want eerlijk gezegd, al die chinese tekens zien er voor ons toch wel allemaal hetzelfde uit. Maar eenmaal gevonden, was er opnieuw een obstakel. Niemand aanwezig die ook maar één woord Engels spreekt. Mama en papa vonden het wel heel grappig en probeerden alles met handen en voeten uit te leggen. Na twee minuten besloot er echter een patiente haar dochter te bellen die wel engels spreekt. Na een kort telefoontje en vertaling, begon hij er zonder verdere uitleg onmiddellijk aan.

Papa zei niet veel, want hij werd echt stevig onderhanden genomen. Na nog geen behandeling van vijf minuten werd het allemaal zwart voor de ogen van papa. Mama vond dit helemaal niet grappig en vroeg in een lichte paniek wat er aan de hand was. Opnieuw werd de dochter ingeschakeld ter vertaling. “He needs to rest a little bit, and eat afterwards” was haar antwoord. Ondertussen was papa terug bij bewustzijn en riep hij ook dat alles ok was.

Nog wat kraken links en rechts. En klaar. Als bij wonder kon papa onmiddellijk erna terug zijn armen goed bewegen. De pijn was ook veel minder. Nog wat rusten en het zou wel over zijn. Laat ons hopen :).

gekraakt

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Tom schreef:

    Hey mannekes, de Google Translate App doet wonderen (in tijden van nood). Spreken in het Nederlands en de smartphone doet de rest. In Portugal gaven wij onze gsm ook steeds mee met Stef om iets te vragen aan de balie. 👍🏼
    Soigneer jullie maar goed.

  2. Laat ons dan hopen dat Christophe van de pijn voor goed af is !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s