Hualien

on

Ondertussen zijn we al een paar dagen in Hualien. Een vrij lelijk uitziende stad aan het water, vlakbij hoge bergen. Die wel best indrukwekkend zijn !

Mama en papa hebben besloten om hier een auto te huren, zodat we de oostkust op eigen ritme kunnen verkennen. Heerlijk vinden we dat. Zo zijn we sneller overal ter plaatse, want het openbaar vervoer is hier toch niet zo goed ontwikkeld.

Er is hier enorm veel te doen ! Elke avond zijn er wel ergens activiteiten in deze bruisende stad. We gaan super graag naar de avondmarktjes. Zo kunnen we lekkers proeven op een stokje of een ijsje eten. Warm is het zeker. Zelfs s avonds als de zon onder is, is het nog meer dan 30 graden.

Het wandelen in deze stad is altijd wel een belevenis. Het is hier super druk, met het ene winkeltje en eettentje naast het andere. Niet evident om vaak te zien wat ze aanbieden, want van die Chinese tekens worden wij, maar ook mama en papa, niet veel slimmer.

Gelukkig zijn de mensen hier echt super vriendelijk. Toen we op zoek waren naar een specifiek restaurant en mama en papa het even niet meer vonden, kwam er spontaan een man bij ons staan om te kijken of hij kon helpen. Engels sprak hij wel niet, maar dat is geen probleem. Zoals al vaker belt hij dan naar een of andere kennis of familielid die wel Engels spreekt. Die zorgt dan voor de vertaling, zodat ze ons toch zeker wel verder kunnen helpen. Zo lief !

Maar het leukste aan deze stad vinden we toch er water in de buurt is! We vrolijken echt allemaal op bij het zien van de zee en het spelen aan het water.

Niet evident, want de stranden die dicht gelegen zijn bij de stad, zijn kiezel- of rotsstranden. Maar dat maakt mij – Mateo – helemaal niets uit. Ik kan uren blijven springen en spelen met de golven. En lachen. Zo vrolijk word ik er van. En ik, Timo begin stilletjesaan ook minder bang te zijn van de zee. Ik ga al alleen in het water om mijn bekertje te vullen. Maar het liefst maak ik nog steeds de diepste put van de hele wereld op het strand.

We hebben al twee stranden bezocht hier in de buurt. Het vreemde is dat er hier bijna niemand in het water speelt. Zo preuts of angstig voor de zon zijn de Taiwanezen wel. Bikini’s ga je hier dus niet snel aantreffen.

Het Qixingtan beach.

En Jici beach, één van de enige zandstranden. Helemaal verschillend, maar beide prachtig. Alleszins qua natuur. Ongerept en met alleen maar groene heuvels errond. Op vlak van faciliteiten is het natuurlijk totaal niet te vergelijken met onze stranden of de Braziliaanse bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s