Taitung

Na een hele mooie roadtrip langs de oostkust van Taiwan, zijn we aangekomen op onze derde bestemming: Taitung.

Taitung is een kleine stad aan de oostkust, net als Hualien, maar heel wat zuiderlijker gelegen. Mama en papa hebben ons vandaag om 4u45 wakker gemaakt. Dat vonden we eerst maar niets, zeker omdat we niet onmiddellijk ontbijt kregen. Maar zodra we in de bergen waren, en konden kijken naar de opkomende zon en het Balloon Festival, waren we dat allemaal snel vergeten. Zo veel luchtballonnen en zo’n leuke vormen !

En luchtballonnen zijn hier wel heel belangrijk, want ook ’s avonds krijgen we heel wat nieuwe luchtballonnen te zien in het parkje.

Om 8u ’s morgens waren we terug in ons hotelletje en hadden we er al een hele trip opzitten. Honger !! Jammergenoeg is het eten hier in Taiwan toch wat vreemd. Dit hotelletje biedt ook ontbijt aan, maar wat krijgen we – hamburgers en andere vettige dingen geserveerd. Hmmm.

Dan maar snel richting het strand ! Papa wil echt wat gaan lopen en wij willen opnieuw wat stenen naar de grote golven gooien. Groot was onze ontgoocheling wel wanneer we eraan kwamen en zagen dat de stranden volledig zijn afgesloten. Typhoon Maria is op komst en jammer genoeg mogen we dan helemaal niet op het strand omdat de golven veel te groot en te gevaarlijk zijn.

Dan gaan we maar op zoek naar een andere leuke plek in deze stad. Richting het Forest Park. Geen idee wat we hierbij konden verwachten, en al zeker niet dat het zo gigantisch groot zou zijn. In deze hitte is het dan ook het slimst om dit park met de fiets te bezoeken. Zooo groot is dit park!

Er zitten verschillende meren in, en eindelijk ook eentje waar we kunnen zwemmen. Die verfrissing konden we wel gebruiken. Heerlijk.

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Super leuk al die gekleurde ballonnen zeker voor Mateo en Timo !
    En af en toe in het water mogen duiken zal zeker welkom zijn bij deze hoge temperatuur !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s