Zuid-Taiwan

on

Na meer dan een week aan de Oostkust van Taiwan, waren we klaar voor een nieuw avontuur. Hop de auto in, naar het meest zuidelijke puntje van Taiwan: Kenting National Park. Het was die ochtend toch aan het regenen, dus heel erg vonden we het niet om in de auto te zitten.

Een lange rit langs de kust met prachtige zichten en kronkelende wegen in de bergen, waar we maximum 70km en soms maar 40km per uur mogen rijden. Door al die regen, zagen we plots wat rotsblokken voor ons op de weg verschijnen. Gelukkig is papa echt onze held en heeft hij alles vakkundig vermeden. Oppassen geblazen toch wel  !

Na een 3-tal uur in de auto, kwamen we toe in ons nieuw hotelletje. Vreemd genoeg was er niemand aanwezig. Dan maar wat verder in de straat op zoek naar iets lekkers om te eten. Een heerlijk adresje gevonden, met de vriendelijkste mevrouw die koffie serveerde. Papa kon opnieuw een goeie koffie drinken – dus hij was gelukkig. En wij ook. En ook eens iemand die Engels kan spreken. Dat was lang geleden ! En ze heeft ons nog geholpen met het contacteren van de eigenaars van het hotelletje zodat we snel konden inchecken.

En de zon was er terug ! Ideaal om snel de omgeving te ontdekken. Mama en papa zeggen dat ze na een aantal weken Taiwan een wat duidelijker beeld krijgen van de steden. Drukke straten, vol brommers die denken dat ze altijd voorrang hebben, de ene winkel naast de ander, allemaal aangekondigd met drukke neonverlichting en reclame, … Tijd om het nationaal park te ontdekken, met de mooie stranden en koraalriffen !

En wat leuk – hier hebben ze eindelijk ook wat stranden waar we er nog mensen in het water zitten en niet alleen met hun kledij in het water zitten. Er zijn er ook effectief die een bikini dragen ! Wat een verandering :).

We kunnen niet wachten om wat in het water te spelen. En voor mama en papa is het ook een welgekomen rustplek.

En we laten ons niet afschrikken door af en toe een stortbui. Warm blijft het sowieso.

Ook op dag 2 kunnen we nog een ander zandstrand verkennen. Even mooi en helemaal zoals we het graag hebben: wat mensen op het strand, de mogelijkheid om een parasol te huren, en een bar om iets te eten.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s