Lotus pond in Kaohsiung

on

Onze huurauto hebben we na een 10-tal dagen alweer ingeleverd. De road trip langs de oostkust wordt nu een 2de citytrip. We zijn toegekomen in de grootstad Kaohsiung met wel 2,7 miljoen inwoners.

Deze keer logeren we in een wat groter hotel. Mama heeft toen we toekwamen wel wat moeten onderhandelen. Ze hadden ons namelijk eerst een kamer gegeven zonder vensters, en dat zagen we toch niet echt zitten.

Vandaag was een echte zondag: lekker lang uitslapen, want we waren toch wel wat moe door zo laat nog te kijken naar de puike prestatie van de Rode Duivels tegen Engeland. Het hotel zelf biedt geen ontbijt aan, maar geen probleem, want er is een fantastische plek vlakbij, waar alle lokale mensen staan aan te schuiven tot op straat.

Lekker typisch Taiwanees eten voor een prikje ! 

Na het afleveren van de auto, gingen we op weg naar de Lotus Pond. Een prachtig meer gelegen midden in de stad, omringd met pagodes, tempels en buddha’s. Het is ondertussen al vijf uur ’s avonds, nog steeds ongelooflijk warm, maar al wat haalbaarder om de toer van dit artificieel meer te voet te doen.

Wij vinden het alvast super leuk dat er hier heel wat draken rond het meer staan. Mama en papa vertellen ons dat draken in de Chinese cultuur kracht symboliseert, en tijgers staan voor dapperheid, rechtvaardigheid en harmonie. Het is een gezegde dat wanneer je binnengaat langs de draak, en buitengaat langs de kant van de tijger, je alle pech achter je laat, en je geluk kan vergroten. Zo gezegd, zo gedaan, natuurlijk :).

Het is hier echt zo ongelooflijk indrukwekkend en mooi, dat ik, Timo heel dapper alles mee wandel. Mama en papa moeten we op geen enkel moment meer dragen. Ik ben vooral super enthousiast dat we door draken en tijgers mogen wandelen. Of staan aan de voet van een enorme boeddha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s