Een strand in de stad

Deze grote havenstad heeft echt enorm veel te bieden. Heel veel leuke winkels, drukke straten en gezellige pleintjes. Maar ook extreem warme dagen. Daarom zoeken we heel vaak op de middag verkoeling in een museum of doen we een kleine siësta.

Een bezoekje aan het Museum of Science en Technologie was dan ook een must. We vertrokken om 9u ’s morgens en gingen op zoek. Eerst een metro, en dan een klein beetje wandelen volgens mama. Blijkt dat het kleine beetje wandelen wel vier of vijf  km in totaal was. Op de kaart leek het toch heel wat korter. De laatste kilometer hebben we nog een taxi moeten nemen, want we stonden aan een brug waar je niet op mocht wandelen. Jammer, maar zo hadden we onze ochtendwandeling toch al weer gehad. 🙂

Blijkt een super leuk museum te zijn, met hele interessante weetjes. Zonder dat we het wisten, hebben we er meer dan vier uur in rondgelopen in het museum. Zoveel gewandeld, zelfs ook Timo was heel dapper en heeft alles gestapt !

Scientific Museum Kaohsiung

’s Morgensvroeg of ’s avonds laat, gaan we heel graag naar het strand aan de rand van de stad. Om wat te verfrissen, voetbal te spelen, te lopen, heerlijk niets doen.

Het strand is niet heel gemakkelijk te vinden. Eerst loop je door wat drukke winkelstraten, daarna moet je onder de heuvel, door een verrassend frisse tunnel lopen. Dan kom je terecht in een grote universiteitscampus vooraleer je aan het strand komt. Lang leve de gsm en het orientatiegevoel van mama.

Het strandje zelf is zeker de moeite!  Het zalige aan dit strandje is dat er bijna niemand aanwezig is. De Taiwanezen houden niet echt van spelen in water. Maar daar trekken wij ons absoluut niets van aan. Enkel een beetje vreemd dat je al die vrachtschepen op de achtergrond ziet.

 

Een iets wat we in het vervolg zeker gaan doen, is kijken wat de openingsuren zijn. Want ja hoor, sommige stranden hier zijn afgesloten, en je kan er geen minuut voor openingstijd binnen gaan.

Enkel jammer dat bijna alle stranden hier ook openingsuren hebben. We waren hier eens om 8u ’s morgens toegekomen om te ontbijten, blijkt dat het strand maar om 9u open gaat. Grrr. Al die taiwanese regeltjes toch. Dan maar picknicken onder de brug.

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Dit lijkt me de ideale combinatie voor een mooie vakantie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s