Tainan

on

Na ons fantastische verblijf in het Fo Guang Shan klooster, was Tainan onze volgende bestemming. Want: “You haven`t been to Taiwan, until you have seen Tainan”.  Reden genoeg voor mama en papa om er naar toe te gaan.

We verblijven in een wat vreemd hotel, maar het heeft een raam (weliswaar enkel in de badkamer), maar we kunnen niet klagen. Het is super goed gelegen.

Tainan is de vierde grootste stad van Taiwan, maar zeker en vast de charmantste, hoewel heel wat huizen/gebouwen best lelijk zijn. Het is de oudste stad, en in elke straat is er wel een of andere tempel gelegen. Jammer genoeg is het openbaar vervoer hier in Tainan heel beperkt. Er rijden maar weinig bussen en ze rijden heel onregelmatig. Het huren van fietsen met kinderzitjes kennen ze hier niet in Taiwan, wat mama en papa al helemaal niet leuk vinden. Wat wij dan weer heel leuk zouden vinden, is het zitten op een scooter, maar dat zien mama en papa dan weer niet zitten.

Dit stadje heeft hele leuke plaatsjes, en zelfs een klein strandje. Maar omdat het te warm is om alles te voet te doen, en we hier nergens geraken, besluiten mama en papa om hier maar twee nachten te blijven.  Wel hebben we hier overheerlijk gegeten.

Normaalgezien was onze volgende halte Taichung. Maar aangezien dat blijkbaar een van de meest vervuilde steden van Taiwan is, en de lucht er zo ongezond is, besluiten we om er niet meer naar toe te gaan. Op de trein richting Taipei, om van daaruit nog wat meer het noorden van Taiwan te ontdekken.

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Verder nog een mooi verblijf !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s