Tamsui

on

Vandaag staat er een stadje aan het strand op het programma. Nu we terug in Taipei zijn, willen mama en papa zo veel mogelijk van Noord-Taiwan bezoeken.

En aangezien de temperaturen hier ongelooflijk hoog blijven, lijkt een daguitstapje naar een havenstadje (met strand!), een goed idee.

Eerst vinden we het niet zo leuk, omdat we wel een uur op de metro moeten zitten.
De voorbije weken hebben we al heel veel moeten wandelen en bekijken. We zijn het soms wel wat beu, en willen liever gewoon aan een zwembad zitten, of spelen aan een strand.

Maar neen, eerst dus nog wat wandelen. Volgens mama een hele charmante boulevard langs het water. Wij hebben er wel absoluut niets aan.

Dan besluiten mama en papa gelukkig om een taxi te nemen richting Fisherman’s Warf. Daar is er blijkbaar wel wat water. Eerst zien we ook hier een LOVE bridge. Heel mooi, waarschijnlijk vooral ’s avonds, want nu is er nog niets open.

Eerst wat verfrissing in de lokale 7-Eleven. Een tussendoortje en dan zijn we echt wel klaar om naar het strand te gaan en in het water te spelen. GPS mama heeft blijkbaar een strand niet ver vandaan gevonden. Daar moeten we naar toe !

En jawel hoor – er is een strand ! Een heerlijk groot strand – waar er helemaal niemand te zien is. Heerlijk ! Eindelijk kunnen we wat verkoelen in het water. Dat hadden we allemaal echt wel nodig.

Jammer genoeg hebben we niet op de Taiwanese bezorgdheid gerekend. Na nog geen 5 minuten in het water, komt er al een ‘redder’ op zijn scooter langs, om te melden dat je niet in het water mag zwemmen. We verstaan hem niet, maar we doen al snel teken dat we toch wel tot aan de knieën in het water mogen. Daarna rijdt ie terug weg. Nog geen 5 minuten daarna komen ze nu met 2 langs, om te melden dat je toch echt wel niet in het water mag. Zelfs pootje baden is verboden.  

Wat erg ! Meer dan 36 graden, en mag je niet eens in het water. Zelfs de golven zijn niet groot ! Allemaal zijn we wat aan het balen. Zeker ik, Timo heb echt veel te warm en heb er helemaal geen zin meer in.

Gelukkig trakteren mama en papa ons daarna op een heerlijk middagmaal, die ik Mateo heb ontdekt, in een klein maar kindvriendelijk restaurantje. Want dat hadden we toch wel verdiend.

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. oh nee oh nee oh nee wat zijn die taiwanezen toch streng om jullie bij zoveel hitte – niet in dat water te laten spelen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s