Fulong Beach

Hebben we al gezegd dat het hier warm is ? Elke dag ver in de 30 graden, maar door de vochtigheid, voelt het aan als ver in de 40 … Elke dag zweten dus. Zelfs ik, Timo krijg hier zelfs zweetdruppels wat normaalgezien nooit het geval is!

Na een mislukte poging om te verfrissen in het park, gingen we na een uurtje al terug naar ons hotel. Bijna nergens schaduw en mama had het echt gehad.

Dan maar een uurtje verfrissen in onze hotelkamer, vooraleer we een andere koelere optie gaan opzoeken. Maar eerst lunch ! Na een kleine research online, leek het mama en papa veel leuker om gewoon wat rond te wandelen en op zoek te gaan naar iets lekkers. Als het maar niet te ver is ! Net voorbij ons hotel zagen we heel wat mensen met kleine zakjes en foodboxes komen. Daar moesten we eens gaan kijken. En ja hoor. Weer een lange rij met mensen die staan aan te schuiven voor eten. Daar zal het lekker zijn !

En dat was het ook ! Lekker eten, vers en voor geen geld.

En nu hadden mama en papa nog een leuk voorstel ! Er is blijkbaar toch nog een strandje, Fulong Beach, waar we wel mogen zwemmen. Daar moeten we heen !!! Jammergenoeg is het wel meer dan een uur met de trein, maar we hebben alles over om wat in het water te kunnen spelen.

Een super mooi ‘gouden’ zandstrand met kleine golfjes, bereikbaar via een brug over uitmondende rivier,   waar we echt mogen zwemmen ! In een duidelijk afgebakende zone,  maar dat vinden we niet erg. Zolang we maar kunnen spelen.

 

Ik, Mateo speel het liefst zo diep mogelijk in het water. Waar ik nog kan rechtstaan, maar waar ik zo hoog mogelijk over de golven kan springen. Mij krijg je er niet snel uit ! Mama en papa houden me altijd in de gaten, maar blijven ook vaak aan de rand bij Timo die continu met zijn emmertje hen aan het nat maken is.

Op een bepaald moment ziet papa een baywatch redder het water inlopen. Iemand in nood? Een beetje genant, want al snel hebben mama en papa door, dat ie richting Mateo aan het lopen is. Maar ik, Mateo ben helemaal niet in nood. Ik ben gewoon aan het spelen, en mijn crawl slag (die nog niet zo goed lukt), aan het oefenen.

Samen met de redder moet ik toch even richting het strand gaan. Ik begrijp er helemaal niets van! Ik was zo goed aan het spelen :).

Ondertussen staat er naast papa en mama een oudere redder. “Your boy?” vraagt hij. Ja, zeggen ze en ze proberen uit te leggen dat ik aan het spelen was, en vooral ook dat ik al goed kan zwemmen.

Hilarisch. Gisteren niet mogen zwemmen in een strand zonder golven, want het zou te gevaarlijk zijn. Vandaag door een redder uit het water gehaald, omdat ze dachten dat ik in de problemen zat. Overbezorgd, die Taiwanese redders.

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Wat maken jullie toch allemaal mee !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s