Starten in Santa Maria (Sal)

on

Het verlof is gestart! De  twee vluchten waren deze keer zo kort, dat we zelfs geen tijd hadden om een filmpje te bekijken. Zo dichtbij onze vakantiebestemming zitten we deze keer.

We landen op het eiland Sal (Kaapverdië) en logeren in Santa Maria.  Dat is een kleine stad op een al even klein eiland (30 km op 12 km).  Een eiland dat we dus gemakkelijk helemaal kunnen verkennen.

Na een super korte, maar heerlijke nacht in ons gigantisch grote bed, gingen we al onmiddellijk het dorpje Santa Maria ontdekken. Eindelijk kunnen we zwemmen (en fitnessen) aan het strand! Daar keken we al weken naar uit.

Een mooi strand, geen al te hoge golven zodat ook ik (Timo) er met plezier in ga om te spelen. Een heerlijk weertje. Goed warm, maar met een windje zodat ook mama het altijd in de zon kan volhouden :). Het water is ongelooflijk transparant en fijn om in te spelen. Onmiddellijk hebben we het er naar onze zin. We kunnen urenlang spelen in de zon, het strand, in het water.

En wanneer het al laat genoeg was en mama en papa een aperitiefje dronken op het strand, kon ik, Mateo, urenlang kijken naar de voetballers op het strand. Wat kunnen zij dat goed!

Ook het appartementje waar we logeren is super. Het ligt net iets buiten het toeristische centrum, midden in een woonwijk. Heel vreemd om te zien hoe dit allemaal nog maar net aan het uitbreiden is. Want loop je 100 meter achter ons huis, dan zie je niets. Behalve kilometers ver maanlandschap.

Voor ik (Mateo), is het appartementje vooral leuk omdat er zoveel poezen en honden op straat rondlopen. Als echte dierenvriend wil ik er continu mee spelen, aaien, eten geven. Mama en papa zeggen wel continu dat ik goed moet oppassen, want het blijven straathonden. Maar de honden en poezen zijn allemaal even lief en gehoorzaam!

Na wat praten met de eigenaars van het appartement, komen we te weten waarom er zoveel straathonden zijn. Blijkbaar nemen heel wat Europeanen hun honden mee op vakantie naar Kaapverdië. Jammer genoeg (volgens de Europese wetgeving), mogen de honden niet terug Europa binnen, zonder dat ze getest zijn op hondsdolheid. En jammer genoeg doen ze daar wel tot drie maanden over. En zo lang kunnen vakantiegangers niet wachten om terug te keren met hun honden naar Europa.

Santa Maria is nog een hele nieuwe stad. Op de eerste twee straten lopen bijna alleen maar toeristen rond. Maar loop je verder door, dan krijg je eindelijk het echte gevoel van Santa Maria. Heel rustig, vriendelijke mensen die hun tijd nemen. Lekkere plekjes om te eten, tegen democratische prijzen.

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Miessen Therese schreef:

    Alweer SUPER BLIJ te lezen en te zien dat jullie VIER het naar uw zin hebben !
    dikke knuffel !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s