Op zoek naar de zoutmijn en citroenhaaien

on

Sal is echt een mini klein eiland. Om je een idee te geven, onze papa kan van het noordelijke punt tot het meest zuidelijke punt helemaal lopen ! En dan nog zou hij verder kunnen. Onze papa is natuurlijk een echte held, maar toch :).

Het is dan ook niet te verwonderen dat iedereen elkaar kent. Waar je in België in de auto in de file staat, duurt een korte wandeling van 10 minuten hier ook snel een uur. Maar niet door het verkeer, maar wel omdat je om de 5 minuten een babbeltje moet slaan. Zalig die mentaliteit en relaxed het gevoel.

Aangezien mama en papa heel graag nog wat meer van het eiland willen zien, hebben ze een auto gehuurd. En wat voor één! Een coole truck waar we achter in de koffer kunnen zitten ! Enkel in de kleine straatjes mogen we achterop maar we genieten er enorm van !

Dankzij de auto leren we nog beter het eiland kennen. Twee uitstapjes hebben we ermee gedaan.

Eerst hebben we de citroenhaaien bezocht. Redelijk op het einde van de dag, dus we werden niet overladen door andere toeristen.  We hadden het geluk om een baby haai rond onze benen te zien zwemmen op nog geen meter afstand.
En eenmaal we nog wat dieper in het water gingen, zagen we wel 5 grote citroenhaaien van wel 2 meter groot zwemmen. Indrukwekkend dat je er gewoon vlakbij kan gaan staan.

Daarna een andere “must see”. De naam van het eiland verklapt het al, maar er is een enorme grote zoutvlakte die je kan bezoeken. En waar je ook heerlijk kan drijven op het water.

Opletten voor de ogen was wel belangrijk, want een klein druppel in je ogen zou enorm veel pijn kunnen doen.

Ik (Timo) bleef daardoor veilig aan de kant maar Mateo probeerde het graag ook eens.
Wat leuk om te doen !!

En om de dag goed af te sluiten, hadden mama en papa afgesproken om te barbecuen met de Vlaamse eigenaars van het appartement.  Leuke babbels en lekker eten. En vooral gaven ze ons ook een klein zakje met wat kattenvoeding zodat we de (straat)poezen wat konden eten geven.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. therese miessen schreef:

    Dit lijkt me alweer een heel leuke belevenis voor de hele familie !
    Van alles genieten ……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s