Mooiste strand van Santiago

on

Tarrafal is bekend om het mooiste strand van Santiago en de vele visvangst. Toch schrikken mama en papa er wel van. Want met zo een “grote” naam, is ook dit dorpje heel klein en weinig ontwikkeld.

Het dorp bestaat uit hoop en al 10 grote straten en 2 mooie stranden. Allemaal gelegen rond het mooie kerkje.

We logeren bij Max, een Italiaan die sinds 2 jaar een klein hotelletje uitbouwt. De kamers zijn heel erg klein, maar super proper. Hoe is hij daar terechtgekomen? Hij was op zoek naar een plaats om te wonen waar het altijd warm is.

Een groot gemeenschapsgevoel heerst hier wel. Iedereen kent elkaar. En na 2 dagen rondlopen, herken je de mensen. En zij herkennen jou.

De mensen komen hier heel vaak vuistjes aan ons geven. Ook beginnen ze tegen ons te babbelen. In het Frans of Engels. Tot onze grote frustratie begrijpen wij dat niet! Mama moet dan altijd ingrijpen en zeggen dat wij die talen niet begrijpen. Ze aanzien ons nogal vaak als Fransen.

x

Het dorpje zelf is super schattig. En de stranden overheerlijk. Een continue windvlaag. Met een heerlijk zonnetje. Ideaal voor mama. Maar ook voor ons. De zee is er prachtig en we kunnen hier uren spelen.

Wat ons ook hier weer opvalt, is dat er heel wat leeg staat. Een volledig resort net aan het strand, staat er verlaten bij. Eén van de eerste hotels in Tarrafal staat leeg. En net zoals in Praia, lijken 90% van de huizen nog in opbouw.

Enkel de mensen die werken voor de regering kunnen een lening aangaan. Wat betekent dat dus merendeel van de bevolking dit niet kan. De huizen worden gebouwd, verbeterd, aangepast zodra er wat geld terug is binnengekomen. Is er geen geld, dan blijven de huizen zoals ze zijn.

De vorige regering probeerde de bevolking wel nog wat verder te helpen. Ze bouwde heel wat “sociale woningen” waar mensen voor een beperkte huur in konden wonen. Na 20 jaar was het dan ook uiteindelijk van hen. Met de huidige regering is dat niet meer het geval. Als je net buiten Praia gaat kijken, staan er nu heel wat blokken helemaal leeg. De regering ondersteunt de bevolking minder en minder. Enkel mensen die de appartementen kunnen kopen, mogen er in. Huren mag niet meer. Zonde, want nu staat er zoveel te verkommeren, terwijl er nog heel wat mensen geen huis hebben, of geen water en electriciteit.

’s Avonds valt het ons op hoe veel jonge mensen hier zijn.

Tot een uur of 8 zie je hier de kinderen verstoppertje spelen. Het ganse dorpje wordt gebruikt als levend speelgoed.
Hoe leuk is dat? Daarna lijken de jongeren de stad over te nemen! Overal zijn er kleine barretjes, of hangen ze op straat. Een hele gemoedelijke sfeer. Schrik op straat moet je hier niet hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s