Trekking op Santo Antão

Na de wandeling naar Fontainhas had zeker Mateo nog zin in een groter avontuur. De weg was te gemakkelijk, en de tocht te kort :).

Tijdens ons avondmaal begon mama te babbelen met de ober en vooraleer we het wisten, was er een taxi geregeld die ons naar een nieuw plekje zou brengen. Vandaar stond ons een wandeling te wachten. Alleen maar dalen, vijf kilometer lang.  We zullen er toch 3 uur over doen, want er zijn blijkbaar veel trappen. En wanneer mama en papa vroegen of het ook voor Timo haalbaar zou zijn, kregen ze enkel het antwoord “easy easy”. Ok dus. Daar gaan we voor! We wandelen van Chã de Mato naar Xoxo.

’s Ochtends vroeg komt een busje ons oppikken en vertrekken we. Onmiddellijk rijdt het busje hoog de bergen in. Op gevaarlijke weggetjes, met of links of rechts grote ravijnen. Plots stopt het busje. Aangekomen! Van hieruit kunnen jullie naar beneden wandelen. “Easy easy”. Maar zo easy zag het er niet uit. Een enorm hoogteverschil en de “trappen” waarvan sprake zijn wat rotsen op elkaar.

We beginnen eraan!

Al snel vind ik (Timo) het maar niets. Veel te moeilijk en te steil naar beneden. Doordat het hier niet veel regent, is de weg super droog, vol zand met als gevolg dat je heel gemakkelijk kan schuiven.

Niet evident! Gelukkig is papa (alweer) de held van de dag en neemt hij zo vaak als kan Timo op zijn rug. Een huzarenwerkje om het evenwicht te kunnen bewaren!

De weg is niet zo “easy easy” en eerder moeilijk. Zelfs ik, Mateo schrik als we na een uur wandelen nog maar 1 kilometer verder zijn geraakt.

Gelukkig is het landschap hier enorm  mooi. Droge bergen, groene valleien, adembenemende zichten.

Alleen al daarvoor uiteindelijk wel de moeite. Soms ook wat spannend om langs smalle bergpaadjes naar beneden te moeten stappen. Een keer goed uitschuiven is hier helemaal geen goed idee.

Onze wandeling duurde uiteindelijk 4u30 in plaats van 3u, maar het was de moeite waard! We zijn trots op onze prestatie!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. miessen therese schreef:

    GOED GEDAAN VAN JULLIE ! ZEKER OM FIER TE ZIJN ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s