Amor do Dia

Na de stevige wandeling van Cha de Mato naar Xoxo, moeten we wel wat bekomen. Zeker mama en papa hebben last van hun spieren. Ik, Mateo loop nog altijd vrolijk rond, maar de komende dagen doen we enkel wandelingen zonder al te veel hoogteverschil :).

Ze leven hier alvast op het tempo van de zon en de visvangst. Elke dag een samenkomst (van de mannen) die alles bespreken. En wat kaarten spelen. Soms ook wat grogue drinken.

Zoals velen hadden voorspeld is Santo Antão een super mooi eiland. Zeker ik (Mateo) ben hier helemaal in mijn nopjes. Later wil ik namelijk echt in de natuur en liefst in de bergen wonen. Dat er helemaal niets in de buurt is, vind ik heerlijk. Gewoon wat dieren in de buurt (vooral een hond en wat geiten) en een eigen moestuin. Meer heb ik niet nodig. Een strand of een natuurlijk zwembad mag ook wel in de buurt zijn :).

Ook dat is iets wat we op Santo Antão kunnen vinden. Daarom gingen we een paar uur zwemmen in de natuurlijke zwembaden van Sinagoge.  Enkel jammer dat er ook hier terug zeeëgels zijn en ik toch wel een stekel in mijn voet krijg!

Na deze leuke uitstapjes (en met nog steeds stijve billen) zit ons verblijfje in Ponta Do Sol erop! Met een busje gaan we nu richting de bergen. We logeren bij een vriendelijke Italiaan in zijn Biosfera Amor do Dia. Een prachtig plekje echt “in the middle of nowhere”. We zitten hier boven op de berg, met de meest fantastische uitzichten die je maar kan inbeelden ! Bij mooi weer, kan je zelfs helemaal tot aan het andere eiland (São Vicente) kijken.

Op een aantal kleine huisjes na is er hier niets. Geen winkels, geen wifi, … Niets. Mama en papa moeten even slikken omdat er geen wifi is (en ze af en toe wel zaken moeten opvolgen voor het KetoHuis).

Het enige wat je hier kan doen is wandelen en op zoek gaan naar de zelfgemaakte geitenkaas :)! Mooie grote wandelingen, met prachtige zichten op de vallei. Startend in de mist met helemaal geen idee wat er te zien is, tot je bij terugkomst de grote valleien en dalen kunt zien.

Kleine jongens worden groot! Timo start in september met het eerste leerjaar! Daarom voorzien we deze vakantie zeker ook wat tijd om af en toe oefeningen te doen. En dat terwijl Mateo voor de 20ste keer zijn Jommekesboek leest.

Onze laatste dag op Santo Antão kiezen we ervoor om ons even helemaal te verwennen. We kiezen een nieuw plekje in Porto Novo. Met een zwembad, snelle wifi en een lekker ontbijt !!!

Daarna nemen we de boot terug. Altijd een ervaring om te zien wat ze allemaal mee vervoeren !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s