Een jaar van grote veranderingen

De voorbije maanden stonden vooral in het teken van de voorbereidingen van de verhuis. Een jaar duurt best wel lang, dus uiteraard staan we er niet elke dag bij stil.

Toch hebben we ondertussen al een aantal grote stappen achter de rug.

Verkoop van ons huis (september 2019)
Een van de eerste belangrijke beslissingen die we hebben genomen is om ons huis in Deurne te verkopen.  Een huis waar we super graag hebben gewoond. We hadden allebei een leuke kamer (met een eigen mezzanine) waar we altijd heerlijk hebben geslapen. Ook hadden we een hele leuke tuin. Niet te groot, maar ideaal om wat te voetballen. Enkel moesten we best voorzichtig zijn om de bal niet over de muren te gooien. Anders kon het wel even duren vooraleer we de bal terug kregen van de buren. Of moest papa apentoeren uithalen om over het hek te klimmen! 

Eind april was het dan zo ver, en moesten we echt verhuizen. Gelukkig hechten we allemaal niet al te veel waarde aan spullen. Dus het afscheid nemen verliep best vlot. Ook hadden mama en papa het huis verkocht met inboedel en al. Dus dat scheelt al een hoop!  Kasten en onze kelder leegmaken, dat was een ander paar mouwen. Ook bij ons stonden nog heel wat dozen onuitgepakt in de kelder van onze vorige verhuis (bijna 7 jaar geleden). Dat gaan we onszelf niet meer aandoen, of althans dat hebben we mama en papa heel de tijd horen zeggen ;). Minder spullen, minder spullen!

Weggeven van speelgoed
Het verhuizen betekende ook dat we ook heel wat van ons speelgoed moesten wegdoen. Daar hadden we niet onmiddellijk aan gedacht! We begrijpen het wel, maar het was uiteraard ook niet altijd fijn om onze spulletjes te moeten weggeven. Gelukkig probeerde mama waar het kon onze spulletjes te verkopen om onze spaarpot aan te vullen. Zo hebben we wat centjes voor nieuwe zaken te kopen op Kaapverdië.

Als we het moeten toegeven, dan spelen we toch het liefst met alles wat we in de natuur kunnen vinden (met een stok een katapult maken, of een schietgeweer bijvoorbeeld), met oude kartonnen dozen of met het knutselgerief van mama.

Geen cadeautjes
Een van de moeilijkste momenten het voorbije schooljaar was om minder kadootjes te krijgen. Mama en papa willen echt proberen te ontspullen. En wat heeft het voor zin om kadootjes te krijgen die we toch niet kunnen meenemen? Daarom waren de voornaamste cadeautjes dit jaar uitstapjes met familie of vrienden en centjes. Na wat gemor vonden we het eigenlijk best super leuk!

De enige grote spullen die in ons huis zijn gekomen de voorbije maanden zijn een ukelele voor Timo en een snorkelset voor Mateo (maar dat nemen we sowieso mee naar Kaapverdië) .

Ik, Mateo, ben trouwens aan het sparen voor het kopen van een vishengel. Ik kijk er al helemaal naar uit om dagelijks verse vis te vangen voor iedereen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s