En toen kwam corona

Net terwijl we volop plannen maakten, kwam corona. Een heel vies beestje, waardoor we niet eens naar school mogen gaan !

Onbegrijpelijk dat we onze vriendjes niet meer mogen zien, maar vooral dat we zelfs onze dichte familie niet mogen knuffelen !

Gelukkig hebben we elk ondertussen een skype account, waardoor we regelmatig met onze familie kunnen bellen. Zo zien we elkaar nog eens en kunnen we onze knutselwerkjes op deze manier tonen.

Op vlak van school was het niet altijd even gemakkelijk.

Ikzelf, Mateo heb elke dag een video call met de hele klas. Op zich wel leuk om iedereen zo terug te zien. Maar jammer genoeg betekent dat ook dat we super veel huiswerk krijgen ! En dat vind ik niet altijd even leuk om te doen. Ik werk liever aan mijn knutselwerkjes! Ik ben namelijk onderleggers (voor potten en pannen) aan het maken. En ik heb net een heel huis (met tafels, stoelen, schommel, glijbaan) gemaakt van ijsstokjes. Dat is veel leuker!

Ikzelf, Timo heb vrije opdrachten gekregen van de juf. Aangezien we voor mij niet meer 100% het leerschema volgen, is het vooral mama die me elke dag vertelt wat ik moet doen. Elke dag wat wiskunde-oefeningetjes, en wat schrijven. Dat is het belangrijkste. De rest laten we even liggen, want dat is niet zo belangrijk. Ik doe de werkjes wel graag, maar enkel als het op mijn tempo mag en als we niet te lang na elkaar werken. Te lang concentreren is echt wel vermoeiend! Gelukkig kan ik af en toe pauzeren en spelen op mijn ukelele of cajón!

Daarnaast zijn we mama nu ook elke dag aan het helpen met het koken ! We maken zelf eten klaar en vinden het stiekem eigenlijk super leuk!

Het veel thuiszitten heeft ook wel veel voordelen. Hoewel mama en papa vaak moeten werken, proberen we af en toe ook samen een beetje op vakantie te zijn. We hebben ook al eens buiten op het terras geslapen toen het super warm was… Dat willen we vaker doen !!!

En ondertussen hebben we net gehoord dat de vliegtuigmaatschappij onze vluchten heeft geannuleerd! Hoe zot is dat?! Voorlopig vertrekken we dus niet meer op 19 augustus maar op een ander moment. Want mama en papa zijn nu aan het kijken wanneer vliegen wel kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s