De verdwenen eieren

Wie ons kent, weet dat we graag eieren eten. Ons ontbijt bestaat bijna dagelijks uit dit gezonde product. We vonden het dan ook heel erg toen er opeens geen eieren meer te vinden waren. Niet in de supermarkt, niet op de markt, niet in de kleine winkeltjes. Nergens. Alle eieren waren uitverkocht op het hele eiland!

Het begon met een berichtje eind november, waarbij ze de schaarste van de eieren aankondigden. Maar mama en papa hadden nooit gedacht dat we uiteindelijk helemaal geen eieren zouden vinden. Blijkbaar is de december-maand een hele drukke maand waarbij er heel veel wordt gebakken. Prioriteit gaat dan naar de bakkers, restaurants en hotels. Als er daarna nog eieren over zijn, dan kan je ze met wat geluk in de winkels vinden.

Bijna 6 weken lang heeft het geduurd. Elke dag bezochten mama en papa de winkels op zoek naar eieren, maar telkens kregen ze het antwoord “ka tê”. Er zijn er geen. En op de vraag “wanneer”, vertelden ze meesten dat het begin januari terug in orde zou zijn.

En effectief. Op 5 januari waren de eieren terug in overvloed beschikbaar op het eiland. Met een grote glimlach brengt mama hier heel wat eieren terug in ons huisje. En nu niet vallen !

Bij deze lieve dame kopen mama en papa altijd hun eitjes; Ze kent ons ondertussen al goed en ontvangt ons telkens met een glimlach.
“De grootste eieren voor je”, vraagt ze telkens? Uiteraard antwoorden mama en papa dan 🙂

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Christine schreef:

    Wauw zoveel eieren
    Na zoveel weken zullen ze zeker smaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s